Biavl på Barresøgård

Biavl på Barresøgaard

Vi har to bistader der står på den anden side af søen. Bierne henter dejlig honning fra omkringliggende marker og haver. Vores biavlere høster honningen to gange årligt.

Forårshonning - høstet i juni

Du kan kende forårshonningen på den bleggule farve, faste konsistens og den milde bløde smag. Forårshonningen har bierne hentet på fx raps, mælkebytter og frugttræer. Disse planter har meget druesukker i nektaren og derfor giver den lyse farve og faste konsistens.

Sommerhonning - høstet i august

Bierne henter sommerhonningen i blomster fra marker, skove og parcelhushaver. Denne honning er mørkere gul og indeholder mere frugtsukker. Derfor er den mere blød til flydende i konsistensen. Den smager mere krydret og dufter stærkt.

Honningen fra vores bier bliver med tiden altid fast i konsistensen. Men hvis du vil bruge flydende honning til fx madlavning eller over yoghurten kan du smelte honningen i vandbad eller meget lille effekt i microbølgeovnen. For at beholde honningens gode egenskaber må den ikke varmes op over 35 grader. Så har du ondt i halsen - tag en ske direkte fra glasset - og ikke i teen.

Når du kommer på besøg på gården får du lov til at smage vores honning til det friskbagte brød. Det er bare så lækkert!

Børnene kan se bierne gennem glasset

Er honningen økologisk?
Vores honning er en naturprodukt der bliver slynget og tappet på glas. Bierne bliver passet efter de økologiske principper. Men reglerne i Danmark siger, at vi skal garantere at markene og haverne, i en radius på 3 km rundt om bistadet, er dyrket økologiskt. Det er meget få steder i Danmark det er muligt. Derfor kan vi ikke kalde vores honning økologisk.

Se levende bier og find dronningen

I skolestuen hænger bierne i en ramme så man kan se dem komme ind og ud igennem et hul i væggen. Det er en sjov konkurrence mellem børnene om hvem der først kan finde bidronningen. Den er mærket med en prik på ryggen.

Er du selv intereseret i at lære mere om biavl kan du kontakte den lokale bilavlsforening. De holder kurser for nybegyndere og hjælper dig med at komme igang.

Du finder den lokale biavlsforening på www.biavl.dk.