Dyrene på besøgsgården er vant til at blive klappet af børn

Dyrene

Når børnene og deres voksne besøger bondegården bliver de budt velkommen af Lars Juel Sørensen. Han fortæller lidt om hvad der skal ske, således at børnene ved at det er ham, der er bondemand og bestemmer på bondegården.

Alle dyrene skal fodres. Hestene skal have gulerødder, det samme med køerne.

Fårene skal fodres og og om foråret er der måske lam, der skal have sutteflaske, fordi deres mor har frastødt dem.

Som nævnt på forsiden er vores svin testet fri for MRSA - men vi vasker altid omhyggeligt hænder inden vi skal spise- uanset hvad vi har rørt ved.

Vi har i øjeblikket en voksen so med grise og en sopolt og en lille sogris af racen Amerikansk Minigris. De skal naturligvis også fodres, alt imens vi får os en god snak om spegepølse og frikadeller...

Hønsene og kyllingerne skal også fodres og kæles. Det samme gælder  ænder og høns. Så skal der samles æg.

Når alle dyr er fodret af, plejer vi at gå på legepladsen, både for at lege vildt, men også for at give dyrene en lille pause! Når børn så har tjekket legepladsen, så plejer de at vende tilbage til dyrene for "videre studier"!

Søen ved gården er fuld af liv

Sø med masser af liv

Barresø er hjemsted for gedder og guldfisk. Der er måske mulighed for at holde en fisk i det store stålkar på bordet nede ved legepladsen. Er børnene store nok, kan de selv prøve at fiske med orm og krog, men det kræver at der er voksne ved deres side. 

Selvfølgelig er der også frøer og tudser i søen og ikke sjældent kan man se en snog, der svømmer elegant i vandoverflade.

Barresø er meget højt beliggende og er en smeltevandpyt fra istiden. Bunden består af det fineste blåler, derfor forsvinder vandet ikke.

Honningbier

Vi har to bistader der står på den anden side af søen. Bierne henter dejlig honning fra omkringliggende marker og haver. Vores biavlere høster honningen to gange årligt.

Forårshonning er høstet i juni. Sommerhonning er høstet i august.

Honningen fra vores bier bliver med tiden altid fast i konsistensen. Men hvis du vil bruge flydende honning til fx madlavning eller over yoghurten kan du smelte honningen i vandbad eller meget lille effekt i microbølgeovnen. For at beholde honningens gode egenskaber må den ikke varmes op over 35 grader. Så har du ondt i halsen - tag en ske direkte fra glasset - og ikke i teen.

Når du kommer på besøg på gården får du lov til at smage vores honning til det friskbagte brød. Det er bare så lækkert!

Børnene kan se levende bier og prøve at finde dronningen

I skolestuen hænger bierne i en ramme så man kan se dem komme ind og ud igennem et hul i væggen. Det er en sjov konkurrence mellem børnene om hvem der først kan finde bidronningen. Den er mærket med en prik på ryggen.

Er du selv intereseret i at lære mere om biavl kan du kontakte den lokale biavlsforening. De holder kurser for nybegyndere og hjælper dig med at komme igang.

Musik for børn

Musik

Bondemand Lars har gang i sin harmonika - han kan få enhver til at synge og danse omkring... Såvel børn som voksne!

Lars' repertoire strækker sig fra "Mariehønen Evigglad" og "Lille Frække Frederik" til "min kat den danser tango" og meget mere!... Der er også plads til lytterønsker.

Kan børnene læse er Musikbanko et hit. Tallotteriet er erstattet med børnesange som børnene synger med på, og måske helt glemmer at være generte.

Nogle gange har vi inviteret både amatører ogprofessionelle musikere til at underholde i skolestuen eller på den udendørs scene.

Her er en sang som I kan synge på vej til bondegården.

 

 

Forplejning

Efter at have fodret alle dyrene og talt om kød, mælk, korn og fisk, kan man let blive sulten.

Vores gæster har mulighed for at indtage den medbragte madpakken enten under det overdækkede spisested ved søen, eller i den gamle kostald, alt efter vejrforholdene.

I bilettprisen indgår vores friskbagte økologiske franskbrød lavet af mel fra det nærliggende Kornby Mølle, med smør og marmelade. Derudover serverer vi økologisk saft. Man kan vælge mellem solbær, hyldeblomst eller blandet frugtsaft. I sensommeren og frem til jul serverer vi vores egen friskpressede æblemost.

Til de voksne er der fairtrade og økologisk kaffe og te.

Til åbent hus arrangement,den første søndag i måneden, kan I være heldige at smage Anjas sønderjyske appelsinkage.

Der er mulighed for at købe vores egen honning og æblemost med hjem.

Æblemosteri

Vi laver frisk æblemost hele efteråret.

Du kan, efter aftale med Lars, komme og leje mosteriet.